Welcome to the official web portal of Municipality of Kotor
Akcija ,,Očistimo Kotor za jedan dan“  u okviru međunarodne akcije ,,Let s do it“

Akcija ,,Očistimo Kotor za jedan dan“ u okviru međunarodne akcije ,,Let s do it“

5/30/16

Opština Kotor odazvala se pozivu asocijacije ADP Zid iz Podgorice, koja je  u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma uputila poziv za priključenje zajedničkoj akciji ,,Očistimo Crnu Goru za 7 dana“ i međunarodne akcije ,,Let s do it World“ koja se sprovodila  u svim crnogorskim opštinama.

Radna posjeta Ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje  opštini Kotor

Radna posjeta Ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje opštini Kotor

5/27/16

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, sa saradnicima, danas je primio Ministra zdravlja prof.dr Budimira Šegrta i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića. Tema sastanka je bila poboljšanje kvaliteta usluga u Opštoj bolnici Kotor, kao regionalnog centra za sve primorske opštine, kao i proširenje njenih kapaciteta i dijapazona usluga, kako bi se se omogućila zdravstvena zaštita i brojnim turistima, koji posjećuju naše primorje.

Ministar vanjskih poslova Republike Poljske u posjeti Kotoru

Ministar vanjskih poslova Republike Poljske u posjeti Kotoru

5/26/16

Nj.E. gospodin Vitold Vaščikovski, ministar vanjskih poslova Republike Poljske je  tokom zvanične posjete Crnoj Gori danas boravio u Kotoru.

U KOTORU PROSLAVLJENA DECENIJA OBNOVE CRNOGORSKE  NEZAVISNOSTI

U KOTORU PROSLAVLJENA DECENIJA OBNOVE CRNOGORSKE NEZAVISNOSTI

5/22/16

Bokeljska mornarica je juče na Dan nezavisnosti Crne Gore pred katedralom Svetog Tripuna dočekala i pozdravila diplomate i druge strane goste Kotora. Ovom prilikom u Kotoru je bilo 40 ambasadora i 8 visokih predstavnika. Odigrano je tradicionalno kolo Bokeljske mornarice, a dobrodošllicu diplomatama poželio je gradonačelnik Aleksandar Stjepčević. On je istakao da mu je čast što će gosti imati priliku da dočekaju Bokeljsku mornaricu, organizaciju od preko 1.200 godina tradicije. Počasni vod Bokeljske mornarice pozdravila je ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Hafsu Al Ulamu.

Čestitka predsjednika Opštine dr Aleksandra Stjepčevića povodom Dana nezavisnosti  Crne Gore

Čestitka predsjednika Opštine dr Aleksandra Stjepčevića povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

5/20/16

Poštovani sugrađani,

U ime Opštine Kotor i svoje lično, najsrdačnije vam čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore!

Najveći praznik naše države proslavljamo ove godine u svijetlu dva značajna jubileja: desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti i hiljadu godina državnosti.

Protekla je decenija od kada smo, voljom građana, obnovili nezavisnost Crne Gore, jedne od najstarijih evropskih država. Taj period u potpunosti je odredio našu  posvećenost procesima jačanja demokratskih kapaciteta i institucija, unapređenju međunarodnih odnosa i učvrstio nastojanje da nastavimo sa zalaganjem da usvajamo evropske standarde, na putu za članstvo u Evropskoj uniji.

Dragi sugrađani, sa željom da nam vječno traje naša Crna Gora, srećan vam Dan nezavisnosti!

 PREDSJEDNIK

Dr  Aleksandar  Stjepčević

Predsjednik Opštine Kotor dr Stjepčević primio ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza

Predsjednik Opštine Kotor dr Stjepčević primio ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza

5/20/16

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević  primio je danas, sa saradnicima, nerezidentnog ambasador Republike Argentine za Srbiju i Crnu Goru NJ.E. g- dina Rikarda Fernandeza.

 

Čestitka Predsjednika Skupštine Opštine građanima Kotora povodom 21. maja  - 10 godina nezavisnosti  Crne Gore

Čestitka Predsjednika Skupštine Opštine građanima Kotora povodom 21. maja - 10 godina nezavisnosti Crne Gore

5/20/16

U ime Skupštine Opštine Kotor i  lično, svim građanima Opštine upućujem najiskrenije čestitke povodom 21. maja  Dana nezavisnosti Crne Gore.

Na Referendumu 2006. godine Crna Gora je voljom građana obnovila svoju nezavisnost. U međuvremenu, do danas, a i u nastavku, trudimo se da  naša Država ostvaruje napretke u integracionim procesima, da poboljšamo kvallitet života svih naših građana, da omogućimo mladim ljudima školovanje, poboljšamo zdravstvenu zaštitu, sveukupno da podižemo sisteme kvaliteta.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, uvjeren sam da će Kotor svojim tradicionalnim vrijednostima, kulturnim bogatstvom i budućim razvojem značajno doprinijeti  prosperitetu, ne samo Grada i regije Boke Kotorske,  nego i cjelokupne  Crne Gore.

Sa tim uvjerenjem i željom da prijatno provedete praznične dane, još jednom Vam srdačno čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti.

S poštovanjem,

Predsjednik,

Nikola Bukilica, s. r. 

Ambasadorka  SR Njemačke u Crnoj Gori

Ambasadorka SR Njemačke u Crnoj Gori

5/19/16

Predsjednik Opštine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević primio je danas Njenu Ekselenciju ambasadorku SR Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker.

Proslava desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti  u Kotoru

Proslava desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti u Kotoru

5/19/16

Kotor je oduvijek bio grad prepoznat po kvalitetu kulturno-umjetničkih manifestacija koje organizuje. Pored tradicionalnih ljetnjih manifestacija, kao uvertira za dobru sezonu, u Kotoru će biti organizovana i proslava povodom desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti.

"Sasvim je izvjesno da će u mnogo gradova programi istim povodom biti organizovani, i smatram da je to potrebno uraditi, s obzirom na važnost datuma koji nadolazi. Međutim, kotorska publika je zaista posebna i zahtjevna. Publika posebnog senzibiliteta kojoj na pravi način treba ugoditi, i siguran sam da ćemo to ove godine i uraditi", kazao je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.

SAOPŠTENJE -  Projekat Bluewin

SAOPŠTENJE - Projekat Bluewin

5/18/16

Projekat Bluewin finansiran je iz Programa Evropa za građane, a nositelj projekta je Grad Zadar. Projektni partneri su: Grad Dubrovnik, Inverness, Škotska, Grad Gorizia, Italija, Grad Nova Gorica, Slovenija i Grad Kotor, Crna Gora.

Projekat se temelji na zajedničkoj potrebi svih učesnika za podizanjem svijesti i znanja o očuvanju mora i vodenih bogatstava, upravljanju vodenim eko-sistemima i pravilnim korišćenjem vodenih bogatstava,  uključivanjem civilnog sektora i volontera u ekološke akcije kojima se sprječava daljnja onečišćenja plaža i mora, a sve u skladu sa politikama tzv. „plavog rasta“.