Welcome to the official web portal of Municipality of Kotor
OPŠTINA  KOTOR NA PRVOM ZAJEDNIČKOM FORUMU JADRANSKO JONSKOG MAKROREGIONA

OPŠTINA KOTOR NA PRVOM ZAJEDNIČKOM FORUMU JADRANSKO JONSKOG MAKROREGIONA

10/20/16

U Olimpiji je 19. i 20. oktobra održan prvi zajednicki Forum Jadransko-jonskog makroregiona.

Ovaj događaj zajednički su organizovala tri Foruma Jadransko-jonskog regiona: Forum privrednih komora (Forum AIC), gradova (FAIC) i univerziteta (UNIADRION), u saradnji sa Stalnim sekretarijatom Jadransko-jonske Inicijative i grčkim privrednim komorama Ilia, Patrass i Agrinio. Događaju su prisustovali predstavnici nacionalnih, regionalnih I lokalnih I EU institucija među kojima su bili Andrea Mairate-Šef Centra kompetencija makroregija I evropske teritorijalne saradnje DG REGIO, predsjednik Forum AIC Rodolfo Giampieri, predsjednica mreže UNIADRION Venetsana Kyriazopolou, Generalni Sekretar Jadransko jonske Inicijative Fabio Pigliapoco.

Opštinu Kotor koja predsjedava Forumom Jadranskih i jonskih gradova ovom prilikom je predstavljala Savjetnica za međunarodnu saradnju Lena Pasinović.

Posjeta  delegacije Francuske Opštini Kotor

Posjeta delegacije Francuske Opštini Kotor

10/17/16

Predsjednik Opštine Kotor priredio je 17.10.2016. godine prijem za delegaciju Republike Francuske.

Delegaciju su sačinjavali Nj.E. Christine Toudic, ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori, poručnik vojnog broda Anne-Sophie Borrod, vojni izaslanik pri Francuskoj ambasadi – pukovnik Fabris Duda i oficir za vezu Mornarice Vojske Crne Gore.

MAŽORETKE ”FEŠTA” U POSJETI OPŠTINI  KOTOR

MAŽORETKE ”FEŠTA” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

10/14/16

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je članove mažoret kluba ”Fešta” iz Kotora.

Na prijemu je bilo riječi o aktuelnim dostignućima kluba, kao i o zavidnim uspjesima članica mažoret kluba ”Fešta” na evropskom prvenstvu koje se ove godine održalo u Vinkovcima u Hrvatskoj.

AMD “BLAŽO  SMILJANIĆ” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

AMD “BLAŽO SMILJANIĆ” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

10/11/16

Danas je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio članove Auto moto sportskog kluba ”Blažo Smiljanić” iz Kotora.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u AMD, kao i o zavidnim uspjesima koje su njegovi članovi u ovoj sezoni postigli.

Cestitku predsjednika opštine Kotor dr Aleksandra Stjepčevića povodom Nove 1438 Hidžretske godine

Cestitku predsjednika opštine Kotor dr Aleksandra Stjepčevića povodom Nove 1438 Hidžretske godine

10/4/16

Poštovani,

Zadovoljstvo mi je da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti na području Boke Kotorske i Budve i Vama lično najsrdačnije čestitam veliki islamski praznik novu 1438. Hidžretsku godinu. To je prilika da Vama lično i svim pripadnicima islamske zajednice uputim iskrene želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Želim da ovaj praznik koji simboliziju važan momenat u istoriji muslimana slavite u radosti, miru, slozi, prijateljstvu i razumijevanju u skladu sa viševjerskovnim i veišenacionalnim suživotom čiji ste i vi neodvojivi dio, kojim se ponose ovi prostori i država Crna Gora.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Dr Aleksandar Stjepčević

MINISTAR  PROSVJETE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

MINISTAR PROSVJETE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

10/4/16

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Kotor gdje se sastao sa predsjednikom Opštine dr Aleksandrom Stjepčevićem.

Tema razgvora bilo je aktuelno stanje u prosvjeti na području kotorske opštine.

 

 

 NOVOGODlŠNJA  ČESTITKA PRIPADNICIMA JEVREJSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

NOVOGODlŠNJA ČESTITKA PRIPADNICIMA JEVREJSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

10/2/16

Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, uputio je danas pripadnicima Jevrejske zajednice i predsjedniku Zajednice gospodinu Jaši Alfandariju čestitku povodom Rosh Hashanah.

U čestitki se navodi:

 

„Poštovani gospodine Alfandari,

Vama lično i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, želim sretnu i uspješnu 5777 godinu, sa željom da Vaše domove obasja svaka sreća i radost.

Sana tova Umetuka!”

ASOCIJACIJA MLADIH  EVROPSKIH FEDERALISTA U POSJETI OPŠTINI  KOTOR

ASOCIJACIJA MLADIH EVROPSKIH FEDERALISTA U POSJETI OPŠTINI KOTOR

9/30/16

Mladi evropski federalisti iz njemačkog grada Štutgarta u zvaničnoj su posjeti Crnoj Gori od 25. septembra i boraviće u našoj zemlji do 2. oktobra, dok ih je Opština Kotor ugostila danas.

Njih su ugostili koordinatorka Kancelarije za medjunarodnu saradnju Jelena Stjepčević, Viši savjetnik za pravne poslove, predstavke I pritužbe u Stručnoj službi predsjednika Opštine Kotor Nikola Banićević, savjetnici u Kabinetu predsjednika Aleksandra Milić i Milo Radonjić.

 

 

INFORMACIJA  ZA MEDIJE

INFORMACIJA ZA MEDIJE

9/30/16

Artikulacija Production, kao najstarija nezavisna producentska kuća u Crnoj Gori snimaće epizodu najvećeg svjetskog TV serijala o automobilima, britanski TOP GEAR, koji kroz snimanje u Crnoj Gori žele predstaviti najnoviji model Aston Martina, a ujedno i Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju.
Budući da je Aston Martin simbol za luksuz, stil i eleganciju, Crna Gora je sa svojim planinskim putevima, slikovitim mjestima i selima savršeno mjesto za snimanje.
Da napomenemo da je ova produkcijska kuća prošle godine realizovala i reklamu za Toyotu.
Čitavo snimanje radiće se u atraktivnom setu i postavkama, u klasičnom stilu za Top Gear i prikazaće Crnu Goru publici od 350 miliona ljudi.
Zbog potreba snimanja neophodno je zatvoriti sledeće puteve na dan 30.09.( petak):
POTPUNO ZATVARANJE DIJELA PUTA LIPCI-GRAHOVO u intervalu od 6:30 do 11:30 sati
POVREMENO ZATVARANJE KRUŽNOG TOKA U LIPCIMA u intervalu od 11:30 do 14:00 sati
POVREMENO ZATVARANJE DIJELA PUTA OD STOLIVA DO TRAJEKTA ( povremeno puštanje saobraćaja na 20 minuta) u intervalu od 13:00 do 18 :00 sati.