Welcome to the official web portal of Municipality of Kotor
OPŠTINA KOTOR PRVA POTPISALA UGOVOR SA MANIFESTACIJOM “CRNA GORA U RITMU EVROPE ”

OPŠTINA KOTOR PRVA POTPISALA UGOVOR SA MANIFESTACIJOM “CRNA GORA U RITMU EVROPE ”

9/27/16

Danas je u Opštini Kotor potpisan ugovor o donaciji između opštine koju zastupa njen predsjednik dr Aleksandar Stjepčević, i manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope” koju zastupa njen direktor David Makević. Ovim ugovorom omogućeno je djeci sa područja Opštine Kotor da bez troškova učestvuju na ovoj manifestaciji. Opština Kotor je prva od 23 koja je potpisala ovaj ugovor.
“Uvijek me raduje kad možemo najosjetljivijim žiteljima našeg grada ponuditi novi vid zabave i edukacije.

Opština Kotor organizovala tribinu „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa "

Opština Kotor organizovala tribinu „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa "

9/27/16

Juče je u Domu kulture u Škaljarima održana tribina „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa". Na tribini je govorio dr Zoran Vukčević, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.
Govorivši o uspješnim biznisima, on je zaključio da je rad ono što izdvaja uspješne privrednike: „Posljednje ankete rađene u svijetu potvrđuju da je 67% uspjelih u biznisu kao ključne preduslove navelo je rad i upornost. Ako u biznisu želite da uspijete, morate da radite, radite i radite", kazao je on.

 Tango Argentino u  Kotoru

Tango Argentino u Kotoru

9/25/16

Opštinu Kotor juče je posjetio gradonačelnik Opštine Saenz Pena, provincije Chako iz Argentine, g-din Gerardo Cipolini u pratnji supruge direktorke Kulturnog centra g-đe Alicie Gane i članovima plesnog ansambla ,,Ballet Municipio de Saenz Pena".

U sklopu evropske turneje svoj bogati tradicionalni repertoar ansambl je izveo i u Starom gradu, na Pjaci od Kina, gdje su posjetioci imali prilike da upoznaju i uživaju u muzici i plesovima ,, Peircon, Zamba, Gato, Tango, Cumia, Candombe, Carnavalito, Bailecito colla, Misa Criolla, Malambo."
Gradonačelnik Opstine Kotor dr Aleksandar Stjepčević otvarajući veče argentinske kulture izrazio je posebno zadovoljstvo ovom posjetom, kao i želju za daljom saradnjom.
Tribina „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa “

Tribina „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa “

9/23/16

Opština Kotor poziva sve zainteresovane građane na tribinu „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa“ 26.09. (ponedjeljak) u 17:00 h u Domu kulture u Škaljarima.
Na tribini će govoriti dr Zoran Vukčević, predsjednik odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore.

Četvrto  takmičenje mladih fotografa gradova Svjetske baštine

Četvrto takmičenje mladih fotografa gradova Svjetske baštine

9/23/16

Organizacija gradova Svjetske baštine (OWHC) poziva sve zainteresovane mlade da učesvuju na takmičenju koje se organizuje u okviru akcionog plana 2016.godine u organizaciji Regionalnog Sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran OWHC (Organization of World Heritage Cities), u odnosu na sporazum koji je usvojen na 15-oj regionalnoj konferenciji održanoj 5. novembra 2015.godine u Arequipa(Peru). Takmičenje je otvoreno za mlade ljude godišta 2000-2006. koji su stanovnici ili posjetioci gradova, članova Regionalnog sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran među kojima je i Kotor.

POČETAK RADOVA NA IZRADI PJEŠAČKE STAZE RISAN - PERAST

POČETAK RADOVA NA IZRADI PJEŠAČKE STAZE RISAN - PERAST

9/22/16

Predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić obišli su lokaciju na kojoj su danas započeti radovi na izgradnji pješačke staze Risan-Perast.
Staza u dužini od 2100 m i širine 1.60 m biće realizovana u nekoliko faza.Prva faza, koja podrazumijeva izradu stabilne betonske podloge na mjestima gdje ne postoji dovoljna širina za stabilan trup staze, ugovorena je sa preduzećem “Electro Team” d.o.o. iz Budve i njena vrijednost iznosi 128.500 eura.

PREDSTAVNICI  OPŠTINE KOTOR NA 4. OKRUGLOM STOLU EKONOMSKOG POJASA GRADOVA PUTA SVILE U XI'AN-u

PREDSTAVNICI OPŠTINE KOTOR NA 4. OKRUGLOM STOLU EKONOMSKOG POJASA GRADOVA PUTA SVILE U XI'AN-u

9/22/16

U kineskom gradu Xi'an-u se od 21. do 23.09. organizovao 4. Okrugli sto ekonomskog pojasa gradova Puta svile na temu "Jačanje kulturne saradnje i pospješivanje industrijskog razvoja", kao i sedmica prijateljske razmjene.

Kotor je sa gradom Xi'an - jednom od drevnih prijestonica Kine i rodnim mjestom predsjednika NR Kine Xi Jinping-a uspostavio pobratimske odnose 2012. godine. Dogadjaju su u ime opštine Kotor prisustvovali koordinatorka Kancelarije za medjunarodnu saradnju Jelena Stjepčević i savjetnik u Kabinetu predsjednika Milo Radonjić.

Obavjestenje :  čestitka povodom Bajrama

Obavjestenje : čestitka povodom Bajrama

9/12/16

Svim vjernicima Islamske vjeroispovjesti u Boki Kotorskoj i Budvi srdačno čestitam Kurban Bajram i želim da ga provedu sretno sa porodicom i prijateljima u dobrom zdravlju i iskrenoj radosti zbog ljubavi, dobročinstva, praštanja, pomirenja i požrtvovanosti za druge, zbog doprinosa daljem jačanju duha zajedništva uzajamne ljubavi i sloge, skladnom multietničkom i multikonfesionalnom životu na prostorima Boke i čitave Crne Gore.

Primite moje iskrene čestitke u povodu Kurban Bajrama, jednog od najvećih islamskih praznika, sa željom da ga provedete u veseloj i radosnoj atmosferi vjerskog i porodičnog zajedništva,  u miru i blagostanju.

 

Predsjednik,

Nikola Bukilica

ČESTITKA  PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR POVODOM BAJRAMA

ČESTITKA PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR POVODOM BAJRAMA

9/12/16
Zadovoljstvo mi je da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti na području Boke i Budve najsrdačnije čestitam veliki islamski praznik Kurban Bajram. To je prilika da svim pripadnicima islamske zajednice uputim iskrene želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Želim da dani Kurban Bajrama svima koji slave donesu radost i mir, slogu, prijateljstvo i razumijevnaje, praštanje i ljubav, da doprinesu zajedništvu i skladnom viševjerskom i višenacionalnom suživotu kojim se ponosi Boka i Crna Gora.
 
S poštovanjem,
 
dr Aleksandar Stjepčević
PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR
Potpisan  Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije crkve Svetog Franja za potrebe biblioteke

Potpisan Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije crkve Svetog Franja za potrebe biblioteke

9/8/16

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, predstavnik Kotorske Biskupije don Pavao Medač i sekretar Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Nenad Vukadinović, potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije crkve Svetog Franja za potrebe biblioteke, na osnovu prethodno donijete Odluke o davanju saglasnosti na predmetni Ugovor, koju je usvojila Skupština opštine Kotor dana 19. 05. 2016. godine, a u skladu sa Programom zaštite i očuvanja Područja Kotora za 2016. godinu. Nakon završeteka Projekta, saglasno Ugovoru, zainteresovani građani i pravna lica će imati mogućnost nesmetanog korišćenja bibliotečkog fonda.