Welcome to the official web portal of Municipality of Kotor
Predstavnici ambasade Australije posjetili Opštinu Kotor

Predstavnici ambasade Australije posjetili Opštinu Kotor

8/25/16

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, sa saradnicima, danas je razgovarao sa predstavnicima ambasade Australije g-dinom Gerard Woodward-om, regionalnim menadžerom za konzularne poslove Australije i g-dinom Glenn Morrison-om, Prvim sekretarom i Konzulom ambasade Australije u Beogradu.

Prijem predstavnika Bokeljske  mornarice

Prijem predstavnika Bokeljske mornarice

8/22/16

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je danas novoizabranog Admirala Bokeljske mornarice dr Antuna Sbutegu i predsjednika Upravnog odbora Bokeljske mornarice Aleksandra Dendera.

Razgovor je bio posvećen aktuelnoj saradnji Bokeljske mornarice i Opštine.

 

 

Nastavak  XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor

Nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor

8/22/16

Poštovani, 

Obavještavamo Vas da će se nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor  održati 26. 08. 2016. godine (petak) sa početkom u  09,00  sati, u sali za sjednice Skupštine, Palata Bizanti, Stari grad.

S poštovanjem,

Predsjednik,

Nikola Bukilica, s. r.

U KOTORU  ORGANIZOVANO DONATORSKO VEČE

U KOTORU ORGANIZOVANO DONATORSKO VEČE

8/19/16

Pobratimski gradovi Santa Barbara iz Kalifornije i Kotor već godinama uspješno realizuju brojne projekte koji su namijenjeni mladima. Rame uz rame sa njima je i donatorsko veče koje je u saradnji sa kulinarskom akademijom Gorana Milića iz Santa Barbare inicirala Opština Kotor i njen predsjednik dr Aleksandar Stijepčević, a pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića. Kompletan prihod od sinoćnje večere namijenjen je Resursnom centru za rehabilitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora a kompletan donirani novac ići će za obuku i dodatno usavršavanje učenika tog Resursnog centra kulinarskim vještinama u inostranstvu.

PREDSJEDNIK  OPŠTINE KOTOR UGOSTIO DELEGACIJU IZ POBRATIMSKE SANTA BARBARE

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR UGOSTIO DELEGACIJU IZ POBRATIMSKE SANTA BARBARE

8/17/16

Delegacija pobratimskog grada Santa Barbare iz Kalifornije (SAD) ove sedmioe boravi u Kotoru. Delegaciju predvođenu od strane gradonačeonice Helene Schneider primio je juče predsjendik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević. Pored gradonačelnice Schneider delegaciju su takodje činili predsjednik Komiteta gradova pobratima Kotor-Santa Barbara George Lilly, kao i Denise Lilly, Deanne Scott, Barbara Neary i Goran Milić.

Na sastanku je bilo riječi o rezultatima dosadašnje uspješne saradnje i mogućnostima nastavka započetih projekata posebno Kulinarske akademije Gorana Milića koja se već šestu godinu uspješno sprovodi u Kotoru, kao i nastavku saradnje na poljima umjetničke muzike, pozorišta i sporta.

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR SE SASTAO SA GRAĐANIMA  PERASTA

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR SE SASTAO SA GRAĐANIMA PERASTA

8/16/16

Danas je Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević zajedno sa saradnicima primio građane Perasta.
Tema sastanka bilo je aktuelno stanje u Perastu, sa svim manje i više pozitivnim aspektima grada, kao i sam kvalitet života u Perastu.
Na sastanku je konstatovano da je Perast zahvaljujući Opštini Kotor, gradskim institucijama, kao i aktivnoj inicijativi građana Perasta u proteklih nekoliko godina izuzetno napredovao.
Pored navedenog, razgovaralo se o problemima čistoće, saobraćaja, parkinga i kanalizacije, te je zaključeno da će aktivna i dobra saradnja Opštine Kotor i Perasta i u buduće biti nastavljena a sve u cilju unapređenja životne sredine i kvaliteta života građana Perasta.

BESPLATNI  UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

8/12/16
Stručna služba predsjednika Opštine Kotor i Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti obavještavaju roditelje budućih prvaka da će Opština Kotor obezbijediti komplete udžbenika za sve učenike prvog razreda u svim osnovnim školama na teritoriji opštine, za školsku 2016/17. godinu. 

Sredstva za kupovinu udzbenika biće obezbijeđena od strane vlade NR Kine posredstvom ambasade NR Kine u Podgorici. Ova plemenita inicijativa pokrenuta je u svjetlu desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i NR Kine, kao i dosašnje intenzivne komunikacije i dobre saradnje sa Opštinom Kotor.

Opština Kotor je i do sada nastojala da pomogne roditeljima u pripremi djece za početak školske godine, a ovogodišnjom akcijom dodjele besplatnih udžbenika obuhvaćeni su svi učenici prvih razreda kotorskih osnovnih škola. Roditelji budućih prvaka ne treba da naručuju udžbenike, a o svim detaljima akcije biće blagovremeno obaviješteni narednih dana.

POTPREDSJEDNICA  VLADE CRNE GORE U POSJETI PREDSJEDNIKU OPŠTINE KOTOR

POTPREDSJEDNICA VLADE CRNE GORE U POSJETI PREDSJEDNIKU OPŠTINE KOTOR

8/10/16

Danas je Potpredsjednica u Vladi Crne Gore, Azra Jasavić, zajedno sa savjetnikom Samirom Hadžićem posjetila Opštinu Kotor.
Povod za posjetu Opštini Kotor bio je radni sastanak sa predsjednikom Opštine dr Aleksandrom Stjepčevićem, i njegovim saradnicima.
Tema sastanka bilo je trenutno stanje na kompletnom području Opštine Kotor. Razgovaralo se o investicijama, kao i svim aktuelnim problemima i njihovim potencijalnim rješenjima.
Na sastanku je zaključeno da će se kao i do sad, sve buduće akcije odvijati u svjetlu dobre komunikacije između Vlade Crne Gore i Opštine Kotor.

Obavještenje o nastavku XLII sjednice Skupštine Opštine

Obavještenje o nastavku XLII sjednice Skupštine Opštine

8/3/16

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor održati 11. 08. 2016. godine (četvrtak) sa početkom u 09,00 sati, u sali za sjednice Skupštine, Palata Bizanti, Stari grad.
S poštovanjem,

Predsjednik,
Nikola Bukilica, s. r.

Sastanak sa  ljekarima alternativne medicine Kine

Sastanak sa ljekarima alternativne medicine Kine

7/28/16

Danas je u Opštini Kotor priređen prijem za predstavnike Kina Medike-ogranka bolnice tradicionalne kineske medicine iz grada Chengdu, provincija Sechuan.

Delegaciju ljekara iz Kine predvodila je direktorica Kina Medike g-đa Zhang Yali.