Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
Položen kamen temeljac za zajedničko postrojenje za tretman otpadnih voda

Položen kamen temeljac za zajedničko postrojenje za tretman otpadnih voda

28.2.15.

U Đuraševićima kod Tivta, polaganjem kamena temeljca, danas je svečano počela izgradnja zajedničkog postrojenja za tretman otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat. 
Prema riječima ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, vrijednost projekta za Kotor i Tivat je 10, 2 miliona eura, a finansijska sredstva su obezbijeđena iz kredita Njemačke razvojne banke KfW.
Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević je podsjetio da je u okviru Projekta poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda na Crnogorskom primorju u kotorskoj opštini tokom prve faze izgrađeno 6,6 km tranzitnog i 5,1 km distributivnog cjevovoda i da je rehabilitovano više pumpnih stanica.

Obavjestenje o nastavku 24 Sjednice SO KOtor

Obavjestenje o nastavku 24 Sjednice SO KOtor

26.2.15.

Poštovani, 
Obavještavamo Vas da će se nastavak XXIV sjednice Skupštine, koja je započela sa radom 26. 02. 2015. godine, održati 03. 03. 2015. godine (utorak) sa početkom u 09,00 časova. 
S poštovanjem,

Sekretar,
Duška Banićević, s. r.

Obavještenje o radnom vremenu u organima lokalne uprave Opštine Kotor

Obavještenje o radnom vremenu u organima lokalne uprave Opštine Kotor

25.2.15.

Obavještavamo cijenjene građane, preduzetnike i pravna lica da će radno vrijeme službenika i namještenika u organima lokalne uprave Opštine Kotor od 1. marta biti od 07:00 do 15:00 časova, svakog radnog dana.
Rad sa strankama vršiće se u terminu od 8:00 do 11:00 časova, izuzev Građanskog biroa, koji će raditi sa strankama od 07:00 do 14:30 časova, svakog radnog dana.
Pauza za odmor službenika i namještenika – zaposlenih u Opštini Kotor će se koristiti od 11 do 11:30 časova.

Gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević završio posjetu gradu Rijeci i Hrvatskoj bratovštini "Bokeljska mornarica 809" Rijeka

Gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević završio posjetu gradu Rijeci i Hrvatskoj bratovštini "Bokeljska mornarica 809" Rijeka

16.2.15.

Četvorodnevnu posjetu Rijeci, na poziv gradonačelnika Vojka Obersnela i Hrvatske bratovštine „Bokeljska mornarica 809“, gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević i menadžer Opštine Srđan Dragomanović započeli su prisustvom koncertu bokeljskih muzičara i prijatelja Boke „Tripundanski triptih“ i predstavljanju fotomonografije autora Voljena Grbca.
Sljedećeg dana, nakon svete mise povodom proslave Svetog Tripuna koju je predvodio kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić, ispred crkve Uznesenja Blažene djevice Marije odigrano je kolo Bokeljske mornarice, uz ulazak u kolo gradonačelnika Rijeke, Kotora, Rostocka, kao i biskupa i ostalih visokih gostiju. Iste večeri, gradonačelnik Stjepčević i menadžer Dragomanović prisustvovali su Bokeljskoj noći – tradicionalnom balu Bokelja, čiji je domaćin bio kapetan Božo Brajak, predsjednik Bokeljske mornarice.

 Konkurs za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u opštini Kotor

Konkurs za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u opštini Kotor

12.2.15.

Konkurs za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u opštini Kotor za 2015.godinu otvoren je 10. februara, 2015 godine i trajaće 30 dana. Na Konkurs se mogu prijaviti sve zainteresovane NVO sa područja opštine Kotor kao i NVO sa sjedištem van Kotora ukoliko se njihov projekat realizuje na područiju ove opštine, a imaju sporazum o partnerstvu sa NVO iz Kotora.

Seminar „Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa“

Seminar „Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa“

12.2.15.

Danas je u sali SO Kotor održan seminar na temu „Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa“. Na ovaj način su javni funkcioneri sa područja opštine Kotor bili upoznati sa izmjenama Zakona o spriječavanju sukoba interesa, kao i izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama i njihovom primjenom u praksi.
Skup je otvorio predsjednik Opštine Kotor prim.dr Aleksandar Stjepčević, koji je pozdravio prisutne:
„Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa – značajna je tema, posebno u svijetlu novih zakonskih rješenja u ovoj oblasti, te međunarodnih iskustava i preporuka Evropske komisije. Očekujem da će pripremljene prezentacije i diskusije doprinijeti da se problemi u ovoj oblasti sagledaju sa svih strana“- istakao je predsjednik Stjepčević.
Na skupu su govorili predsjednik Komisije za spriječavanje sukoba interesa Slobodan Leković i direktor Uprave za javne nabavke Mersad Mujević, a gost seminara je bio direktor Agencije za borbu protiv korupcije Kosova Hasan Preteni

Ambasador Austrije u posjeti Kotoru

Ambasador Austrije u posjeti Kotoru

7.2.15.

Predsjednik Opštine Kotor prim. dr Aleksandar Stjepčević susreo se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Njegovom Ekselencijom Johanom Frelihom.
Ovom prilikom ambasador Frelih istakao je da Austrija spada u najveće investitore u Crnoj Gori sa preko 300 miliona eura direktnih investicija. Austrijski ambasador je ocijenio turizam kao ključ dugoročnog ekonomskog razvoja Kotora i izrazio spremnost za ulaganje u oblast očuvanja njegovog prirodnog, kulturnog i istorijskog nasleđa.
U srdačnom i otvorenom razgovoru predsjednik Stjepčević izrazio je spremnost i želju da se dobra saradnja Kotora i austrijske vlade nastavi. Posebno je naglasio neophodnost konkretizovanja dalje saradnje na polju ekonomskog razvoja, kulture i turizma, kao i formalizovanja bilateralnih odnosa između austrijskog grada Inzbruka i Kotora.

Radni sastanak u okviru posjete glavnog pregovarača ambasadora Pejovića opštini Kotor

Radni sastanak u okviru posjete glavnog pregovarača ambasadora Pejovića opštini Kotor

6.2.15.

U okviru današnje posjete državnog sekretara za evropske integracije i glavnog pregovarača ambasadora Aleksandra Andrije Pejovića opštini Kotor, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija generalna direktorica za koordinaciju programa pomoći EU Ivana Petričević i sekretar Pregovaračke grupe Miodrag Radović održali su sastanak sa predstavnicima Opštine Kotor.

Posjeta glavnog pregovarača -  ambasadora Aleksandra Andrije Pejovića opštini Kotor

Posjeta glavnog pregovarača - ambasadora Aleksandra Andrije Pejovića opštini Kotor

6.2.15.

Predsjednik Opštine Kotor Prim.dr Aleksandar Stjepčević primio je danas državnog sekretara za evropske integracije i glavnog pregovarača ambasadora Aleksandra Andriju Pejovića sa saradnicima.
Imajući u vidu značaj lokalnih samouprava u procesu evropske integracije, Kancelarija glavnog pregovarača je uspostavila praksu posjete opštinama i organizacije javnih skupova na teme iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji.
U okviru današnje posjete ambasador Pejović održao je predavanje za učenike kotorske Gimnazije na temu evropskih integracija. Ovom prilikom prisutnima su se obratili predsjednik Opštine Kotor i direktor kotorske gimnazije g-din Božo Perović. Predsjednik Stjepčević je izrazio zadovoljstvo aktivnim učešćem kotorske gimnazije u realizaciji niza međunarodnih aktivnosti kao i evropskom dimenzijom koju ostvaruje i aktivnom uključenošću učenika i nastavnog osoblja u realizaciji međunarodnih projekata.

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u posjeti Kotoru

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u posjeti Kotoru

2.2.15.

Predsjednik Opštine Kotor Prim. dr Aleksandar Stjepčević primio je danas ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata Njenu Ekselenciju Hafsu Al Ulame i direktora firme 'Global ideas' iz Abu Dabija Aleksandra Zindela. Sastanku su pored predsjednika Opštine prisustvovali potpredsjednik Branko Nedović i koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević.