Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
OPŠTINA KOTOR NA PRVOM ZAJEDNIČKOM FORUMU JADRANSKO JONSKOG MAKROREGIONA

OPŠTINA KOTOR NA PRVOM ZAJEDNIČKOM FORUMU JADRANSKO JONSKOG MAKROREGIONA

20.10.16.

U Olimpiji je 19. i 20. oktobra održan prvi zajednicki Forum Jadransko-jonskog makroregiona.

Ovaj događaj zajednički su organizovala tri Foruma Jadransko-jonskog regiona: Forum privrednih komora (Forum AIC), gradova (FAIC) i univerziteta (UNIADRION), u saradnji sa Stalnim sekretarijatom Jadransko-jonske Inicijative i grčkim privrednim komorama Ilia, Patrass i Agrinio. Događaju su prisustovali predstavnici nacionalnih, regionalnih I lokalnih I EU institucija među kojima su bili Andrea Mairate-Šef Centra kompetencija makroregija I evropske teritorijalne saradnje DG REGIO, predsjednik Forum AIC Rodolfo Giampieri, predsjednica mreže UNIADRION Venetsana Kyriazopolou, Generalni Sekretar Jadransko jonske Inicijative Fabio Pigliapoco.

Opštinu Kotor koja predsjedava Forumom Jadranskih i jonskih gradova ovom prilikom je predstavljala Savjetnica za međunarodnu saradnju Lena Pasinović.

Posjeta delegacije Francuske Opštini Kotor

Posjeta delegacije Francuske Opštini Kotor

17.10.16.

Predsjednik Opštine Kotor priredio je 17.10.2016. godine prijem za delegaciju Republike Francuske.

Delegaciju su sačinjavali Nj.E. Christine Toudic, ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori, poručnik vojnog broda Anne-Sophie Borrod, vojni izaslanik pri Francuskoj ambasadi – pukovnik Fabris Duda i oficir za vezu Mornarice Vojske Crne Gore.

MAŽORETKE ”FEŠTA” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

MAŽORETKE ”FEŠTA” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

14.10.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je članove mažoret kluba ”Fešta” iz Kotora.

Na prijemu je bilo riječi o aktuelnim dostignućima kluba, kao i o zavidnim uspjesima članica mažoret kluba ”Fešta” na evropskom prvenstvu koje se ove godine održalo u Vinkovcima u Hrvatskoj.

AMD “BLAŽO SMILJANIĆ” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

AMD “BLAŽO SMILJANIĆ” U POSJETI OPŠTINI KOTOR

11.10.16.

Danas je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio članove Auto moto sportskog kluba ”Blažo Smiljanić” iz Kotora.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u AMD, kao i o zavidnim uspjesima koje su njegovi članovi u ovoj sezoni postigli.

Cestitku predsjednika opštine Kotor dr Aleksandra Stjepčevića povodom Nove 1438  Hidžretske godine

Cestitku predsjednika opštine Kotor dr Aleksandra Stjepčevića povodom Nove 1438 Hidžretske godine

4.10.16.

Poštovani,

Zadovoljstvo mi je da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti na području Boke Kotorske i Budve i Vama lično najsrdačnije čestitam veliki islamski praznik novu 1438. Hidžretsku godinu. To je prilika da Vama lično i svim pripadnicima islamske zajednice uputim iskrene želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Želim da ovaj praznik koji simboliziju važan momenat u istoriji muslimana slavite u radosti, miru, slozi, prijateljstvu i razumijevanju u skladu sa viševjerskovnim i veišenacionalnim suživotom čiji ste i vi neodvojivi dio, kojim se ponose ovi prostori i država Crna Gora.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Dr Aleksandar Stjepčević

MINISTAR PROSVJETE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

MINISTAR PROSVJETE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

4.10.16.

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Kotor gdje se sastao sa predsjednikom Opštine dr Aleksandrom Stjepčevićem.

Tema razgvora bilo je aktuelno stanje u prosvjeti na području kotorske opštine.

 NOVOGODlŠNJA ČESTITKA PRIPADNICIMA JEVREJSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

NOVOGODlŠNJA ČESTITKA PRIPADNICIMA JEVREJSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

2.10.16.

Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, uputio je danas pripadnicima Jevrejske zajednice i predsjedniku Zajednice gospodinu Jaši Alfandariju čestitku povodom Rosh Hashanah.

U čestitki se navodi:

 

„Poštovani gospodine Alfandari,

Vama lično i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, želim sretnu i uspješnu 5777 godinu, sa željom da Vaše domove obasja svaka sreća i radost.

Sana tova Umetuka!”

ASOCIJACIJA MLADIH EVROPSKIH FEDERALISTA U POSJETI OPŠTINI  KOTOR

ASOCIJACIJA MLADIH EVROPSKIH FEDERALISTA U POSJETI OPŠTINI KOTOR

30.9.16.

Mladi evropski federalisti iz njemačkog grada Štutgarta u zvaničnoj su posjeti Crnoj Gori od 25. septembra i boraviće u našoj zemlji do 2. oktobra, dok ih je Opština Kotor ugostila danas.

Njih su ugostili koordinatorka Kancelarije za medjunarodnu saradnju Jelena Stjepčević, Viši savjetnik za pravne poslove, predstavke I pritužbe u Stručnoj službi predsjednika Opštine Kotor Nikola Banićević, savjetnici u Kabinetu predsjednika Aleksandra Milić i Milo Radonjić.


INFORMACIJA ZA MEDIJE

INFORMACIJA ZA MEDIJE

30.9.16.

Artikulacija Production, kao najstarija nezavisna producentska kuća u Crnoj Gori snimaće epizodu najvećeg svjetskog TV serijala o automobilima, britanski TOP GEAR, koji kroz snimanje u Crnoj Gori žele predstaviti najnoviji model Aston Martina, a ujedno i Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju.
Budući da je Aston Martin simbol za luksuz, stil i eleganciju, Crna Gora je sa svojim planinskim putevima, slikovitim mjestima i selima savršeno mjesto za snimanje.
Da napomenemo da je ova produkcijska kuća prošle godine realizovala i reklamu za Toyotu.
Čitavo snimanje radiće se u atraktivnom setu i postavkama, u klasičnom stilu za Top Gear i prikazaće Crnu Goru publici od 350 miliona ljudi.
Zbog potreba snimanja neophodno je zatvoriti sledeće puteve na dan 30.09.( petak):
POTPUNO ZATVARANJE DIJELA PUTA LIPCI-GRAHOVO u intervalu od 6:30 do 11:30 sati
POVREMENO ZATVARANJE KRUŽNOG TOKA U LIPCIMA u intervalu od 11:30 do 14:00 sati
POVREMENO ZATVARANJE DIJELA PUTA OD STOLIVA DO TRAJEKTA ( povremeno puštanje saobraćaja na 20 minuta) u intervalu od 13:00 do 18 :00 sati.