Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
NOVOGODIŠNJA ČESTITKA PRIPADNICIMA JEVREJSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA PRIPADNICIMA JEVREJSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

30.9.16.

Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, uputio je danas pripadnicima Jevrejske zajednice i predsjedniku Zajednice gospodinu Jaši Alfandariju čestitku povodom Rosh Hashanah.

 

U čestitci se navodi:

 

„Poštovani gospodine Alfandari,

Vama lično i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, želim sretnu i uspješnu 5777 godinu, sa željom da Vaše domove obasja svaka sreća i radost.

Sana tova Umetuka!”

ASOCIJACIJA MLADIH EVROPSKIH FEDERALISTA U POSJETI OPŠTINI  KOTOR

ASOCIJACIJA MLADIH EVROPSKIH FEDERALISTA U POSJETI OPŠTINI KOTOR

30.9.16.

Mladi evropski federalisti iz njemačkog grada Štutgarta u zvaničnoj su posjeti Crnoj Gori od 25. septembra i boraviće u našoj zemlji do 2. oktobra, dok ih je Opština Kotor ugostila danas.

Njih su ugostili koordinatorka Kancelarije za medjunarodnu saradnju Jelena Stjepčević, Viši savjetnik za pravne poslove, predstavke I pritužbe u Stručnoj službi predsjednika Opštine Kotor Nikola Banićević, savjetnici u Kabinetu predsjednika Aleksandra Milić i Milo Radonjić.


INFORMACIJA ZA MEDIJE

INFORMACIJA ZA MEDIJE

30.9.16.

Artikulacija Production, kao najstarija nezavisna producentska kuća u Crnoj Gori snimaće epizodu najvećeg svjetskog TV serijala o automobilima, britanski TOP GEAR, koji kroz snimanje u Crnoj Gori žele predstaviti najnoviji model Aston Martina, a ujedno i Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju.
Budući da je Aston Martin simbol za luksuz, stil i eleganciju, Crna Gora je sa svojim planinskim putevima, slikovitim mjestima i selima savršeno mjesto za snimanje.
Da napomenemo da je ova produkcijska kuća prošle godine realizovala i reklamu za Toyotu.
Čitavo snimanje radiće se u atraktivnom setu i postavkama, u klasičnom stilu za Top Gear i prikazaće Crnu Goru publici od 350 miliona ljudi.
Zbog potreba snimanja neophodno je zatvoriti sledeće puteve na dan 30.09.( petak):
POTPUNO ZATVARANJE DIJELA PUTA LIPCI-GRAHOVO u intervalu od 6:30 do 11:30 sati
POVREMENO ZATVARANJE KRUŽNOG TOKA U LIPCIMA u intervalu od 11:30 do 14:00 sati
POVREMENO ZATVARANJE DIJELA PUTA OD STOLIVA DO TRAJEKTA ( povremeno puštanje saobraćaja na 20 minuta) u intervalu od 13:00 do 18 :00 sati.

Glavni imam islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu u posjeti  Opštini Kotor

Glavni imam islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu u posjeti Opštini Kotor

29.9.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primo je danas Glavnog imama za Boku Kotorsku i Budvu Meha ef.Martinovića. 

Glavni imam islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu iskazao je zadovoljstvo odnosm Opštine Kotor prema Islamskoj zajednici u dosadašnjem periodu i dobar položaj vjernjernika ove zajednice u Opštini Kotor. 

"Opština Kotor je pravi primjer kako se lokalna uprava treba odnositi prema vjerskim zajednicama", kazao je on.

Predsjednik Stjepčević je rekao da su Opština Kotor i grad Kotor prepozanti kao multietnička i multikonfesionalna sredina. "Opština Kotor se u tom duhu odnosi prema svim vjerskim zajednicama, rukovodeći se jednim od osnivnih ljudskih sloboda, slobodom vjeroispovjesti", zaključio je predsjednik Stjepčević.

DELEGACIJA TURSKE U  POSJETI KOTORU

DELEGACIJA TURSKE U POSJETI KOTORU

29.9.16.

Danas je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio ambasadora R. Turske u Crnoj Gori, Nj.E. G-dina Serhata Galipa, kao i novog koordinatora Agencije TIKA g-dina Ahmeta Altunaya.

Sastanku su pored predsjednikovih saradnika prisustvovali i direktor kotorske gimnazije Božo Perović, kao i direktor srednje pomorske škole u Kotoru Veljko Botica.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji između turske države i kotorske opštine.

 OTVOREN DIJALOG  U GRBLJU

OTVOREN DIJALOG U GRBLJU

28.9.16.

Sinoć je u organizaciji Opštine Kotor, na inicijativu njenog predsjednika, dr Aleksandra Stjepčevića, u mjesnoj zajednici Nalježići u Grblju organizovana tribina na kojoj su govorili potpredsjednik Vlade Petar Ivanović, predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud. Cilj tribine bio je da se u neposrednom kontaktu sa mještanima Grblja razgovara o pitanjama komunalne infrastrukture i razvoja poljoprivrede kao jednog od resursa Grblja.

UČENICI U POSJETI OPŠTINI

UČENICI U POSJETI OPŠTINI

28.9.16.

Učenici 5. razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” posjetili su danas Skupštinu Opštine, i Opštinu Kotor.

Kroz opštinsku priču na kreativan i djeci prihvatljiv način prisutne mališane je vodio Viši savjetnik za pravne poslove, predstavke i pritužbe i u Stručnoj službi predsjednika Opštine Nikola Banićević.

“Posjeta je organizovana u cilju realizacije nekih nastavnih ciljeva vezanih za poznavanje prirode i društva. Cilj posjete je bio da se djeca što bolje upoznaju sa funkcijama Skupštine Opštine, kao i Opštine Kotor, te opštinskim organima”, kazala je profesorica razredne nastave Jelena Petrović.

Domaćin mališanima u SO Kotor bila je sekretarka Duška Banićević.

OPŠTINA KOTOR PRVA POTPISALA UGOVOR SA MANIFESTACIJOM “CRNA GORA U RITMU EVROPE”

OPŠTINA KOTOR PRVA POTPISALA UGOVOR SA MANIFESTACIJOM “CRNA GORA U RITMU EVROPE”

27.9.16.

Danas je u Opštini Kotor potpisan ugovor o donaciji između opštine koju zastupa njen predsjednik dr Aleksandar Stjepčević, i manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope” koju zastupa njen direktor David Makević. Ovim ugovorom omogućeno je djeci sa područja Opštine Kotor da bez troškova učestvuju na ovoj manifestaciji. Opština Kotor je prva od 23 koja je potpisala ovaj ugovor.
“Uvijek me raduje kad možemo najosjetljivijim žiteljima našeg grada ponuditi novi vid zabave i edukacije.

Opština Kotor organizovala tribinu „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa"

Opština Kotor organizovala tribinu „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa"

27.9.16.

Juče je u Domu kulture u Škaljarima održana tribina „Privreda i stvaranje uslova za razvoj malog i srednjeg biznisa". Na tribini je govorio dr Zoran Vukčević, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.
Govorivši o uspješnim biznisima, on je zaključio da je rad ono što izdvaja uspješne privrednike: „Posljednje ankete rađene u svijetu potvrđuju da je 67% uspjelih u biznisu kao ključne preduslove navelo je rad i upornost. Ako u biznisu želite da uspijete, morate da radite, radite i radite", kazao je on.