Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
Predstavnici ambasade Australije posjetili  Opštinu Kotor

Predstavnici ambasade Australije posjetili Opštinu Kotor

25.8.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević, sa saradnicima, danas je razgovarao sa predstavnicima ambasade Australije g-dinom Gerard Woodward-om, regionalnim menadžerom za konzularne poslove Australije i g-dinom Glenn Morrison-om, Prvim sekretarom i Konzulom ambasade Australije u Beogradu.

Prijem predstavnika Bokeljske mornarice

Prijem predstavnika Bokeljske mornarice

22.8.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je danas novoizabranog Admirala Bokeljske mornarice dr Antuna Sbutegu i predsjednika Upravnog odbora Bokeljske mornarice Aleksandra Dendera.

Razgovor je bio posvećen aktuelnoj saradnji Bokeljske mornarice i Opštine.

Nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor

Nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor

22.8.16.

Poštovani, 

Obavještavamo Vas da će se nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor  održati 26. 08. 2016. godine (petak) sa početkom u  09,00  sati, u sali za sjednice Skupštine, Palata Bizanti, Stari grad.

S poštovanjem,

Predsjednik,

Nikola Bukilica, s. r.

U KOTORU ORGANIZOVANO DONATORSKO VEČE

U KOTORU ORGANIZOVANO DONATORSKO VEČE

19.8.16.

Pobratimski gradovi Santa Barbara iz Kalifornije i Kotor već godinama uspješno realizuju brojne projekte koji su namijenjeni mladima. Rame uz rame sa njima je i donatorsko veče koje je u saradnji sa kulinarskom akademijom Gorana Milića iz Santa Barbare inicirala Opština Kotor i njen predsjednik dr Aleksandar Stijepčević, a pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića. Kompletan prihod od sinoćnje večere namijenjen je Resursnom centru za rehabilitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora a kompletan donirani novac ići će za obuku i dodatno usavršavanje učenika tog Resursnog centra kulinarskim vještinama u inostranstvu.

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR UGOSTIO DELEGACIJU IZ POBRATIMSKE SANTA BARBARE

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR UGOSTIO DELEGACIJU IZ POBRATIMSKE SANTA BARBARE

17.8.16.

Delegacija pobratimskog grada Santa Barbare iz Kalifornije (SAD) ove sedmioe boravi u Kotoru. Delegaciju predvođenu od strane gradonačeonice Helene Schneider primio je juče predsjendik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević. Pored gradonačelnice Schneider delegaciju su takodje činili predsjednik Komiteta gradova pobratima Kotor-Santa Barbara George Lilly, kao i Denise Lilly, Deanne Scott, Barbara Neary i Goran Milić.

Na sastanku je bilo riječi o rezultatima dosadašnje uspješne saradnje i mogućnostima nastavka započetih projekata posebno Kulinarske akademije Gorana Milića koja se već šestu godinu uspješno sprovodi u Kotoru, kao i nastavku saradnje na poljima umjetničke muzike, pozorišta i sporta.

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR SE SASTAO SA GRAĐANIMA PERASTA

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR SE SASTAO SA GRAĐANIMA PERASTA

16.8.16.

Danas je Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević zajedno sa saradnicima primio građane Perasta.
Tema sastanka bilo je aktuelno stanje u Perastu, sa svim manje i više pozitivnim aspektima grada, kao i sam kvalitet života u Perastu.
Na sastanku je konstatovano da je Perast zahvaljujući Opštini Kotor, gradskim institucijama, kao i aktivnoj inicijativi građana Perasta u proteklih nekoliko godina izuzetno napredovao.
Pored navedenog, razgovaralo se o problemima čistoće, saobraćaja, parkinga i kanalizacije, te je zaključeno da će aktivna i dobra saradnja Opštine Kotor i Perasta i u buduće biti nastavljena a sve u cilju unapređenja životne sredine i kvaliteta života građana Perasta.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

12.8.16.
Stručna služba predsjednika Opštine Kotor i Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti obavještavaju roditelje budućih prvaka da će Opština Kotor obezbijediti komplete udžbenika za sve učenike prvog razreda u svim osnovnim školama na teritoriji opštine, za školsku 2016/17. godinu. 

Sredstva za kupovinu udzbenika biće obezbijeđena od strane vlade NR Kine posredstvom ambasade NR Kine u Podgorici. Ova plemenita inicijativa pokrenuta je u svjetlu desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i NR Kine, kao i dosašnje intenzivne komunikacije i dobre saradnje sa Opštinom Kotor.

Opština Kotor je i do sada nastojala da pomogne roditeljima u pripremi djece za početak školske godine, a ovogodišnjom akcijom dodjele besplatnih udžbenika obuhvaćeni su svi učenici prvih razreda kotorskih osnovnih škola. Roditelji budućih prvaka ne treba da naručuju udžbenike, a o svim detaljima akcije biće blagovremeno obaviješteni narednih dana.

POTPREDSJEDNICA VLADE CRNE GORE U POSJETI PREDSJEDNIKU OPŠTINE KOTOR

POTPREDSJEDNICA VLADE CRNE GORE U POSJETI PREDSJEDNIKU OPŠTINE KOTOR

10.8.16.

Danas je Potpredsjednica u Vladi Crne Gore, Azra Jasavić, zajedno sa savjetnikom Samirom Hadžićem posjetila Opštinu Kotor.
Povod za posjetu Opštini Kotor bio je radni sastanak sa predsjednikom Opštine dr Aleksandrom Stjepčevićem, i njegovim saradnicima.
Tema sastanka bilo je trenutno stanje na kompletnom području Opštine Kotor. Razgovaralo se o investicijama, kao i svim aktuelnim problemima i njihovim potencijalnim rješenjima.
Na sastanku je zaključeno da će se kao i do sad, sve buduće akcije odvijati u svjetlu dobre komunikacije između Vlade Crne Gore i Opštine Kotor.

Obavještenje o nastavku XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor

Obavještenje o nastavku XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor

3.8.16.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se nastavak XLII sjednice Skupštine Opštine Kotor održati 11. 08. 2016. godine (četvrtak) sa početkom u 09,00 sati, u sali za sjednice Skupštine, Palata Bizanti, Stari grad.
S poštovanjem,

Predsjednik, 
Nikola Bukilica, s. r.

Sastanak sa ljekarima alternativne medicine Kine

Sastanak sa ljekarima alternativne medicine Kine

28.7.16.

Danas je u Opštini Kotor priređen prijem za predstavnike Kina Medike-ogranka bolnice tradicionalne kineske medicine iz grada Chengdu, provincija Sechuan.

Delegaciju ljekara iz Kine predvodila je direktorica Kina Medike g-đa Zhang Yali.