Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
Čestitka Predsjednika Skupštine Opštine građanima Kotora povodom 13. jula  Dana Državnosti  Crne Gore

Čestitka Predsjednika Skupštine Opštine građanima Kotora povodom 13. jula Dana Državnosti Crne Gore

11.7.14.

"U ime Skupštine Opštine Kotor i svoje lično, svim građanima Kotora najsrdačnije čestitam 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.
Dan državnosti se obilježava u znak sećanja na 13. jul 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, kao i na 13. jul 1941. godine, kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.
Praznik simboliše istoriju i tradiciju naše države, njenu snagu i trajanje, ali i mogućnosti uspješnog razvoja i svestranog napretka Crne Gore na njenom putu ka evropskim integracijama. 
Poštovani sugrađani, želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju okruženi porodicom i prijateljima.
Sa željom da Kotor svojim tradicionalnim i kulturnim bogatstvom, kao i budućim razvojem značajno doprinese razvojnim perspektivama Crne Gore, još jednom vam iskreno čestitam 13. jul - Dan državnosti".

Predsjednik
Nikola Bukilica

Čestitka predsjednice Opštine Kotor gospođe Marije Maje Ćatović građanima povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore

Čestitka predsjednice Opštine Kotor gospođe Marije Maje Ćatović građanima povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore

11.7.14.

Poštovani sugrađani,

U ime Opštine Kotor i svoje lično, najsrdačnije vam čestitam 13. jul – Dan državnosti Crne Gore.
Ove godine praznik proslavljamo u svijetlu činjenice da je naša država jedan od lidera u regionu u procesu euro-atlantskih integracija, što nam daje snagu i optimizam da ćemo na putu integracija bilježiti i dalje uspjehe, jačajući vlastite kapacitete, zalažući se za vladavinu prava i standarde koje njeguje evropska porodica naroda.
Posvećenost Crne Gore integracijama i društvenim reformama, stvaranje uslova za ekonomski oporavak, razvoj i ispunjenje svih ciljeva do punopravnog članstva u EU – kvaliteti su prepoznati u evropskoj zajednici naroda. Na tu činjenicu možemo s pravom biti ponosni, ne zaboravljajući da je pred nama veoma važna etapa integracijskih procesa i napora za obezbjeđenje kvalitetnijeg života svih građana.

Crna Gora, stara evropska država obnovljene samostalnosti, proslavlja svoj praznik. Uz puno poštovanje istorijskog značaja ovog datuma, sa iskrenim željama za uspjeh i napredak - još jednom vam čestitam Dan državnosti Crne Gore.

Srdačno i s poštovanjem,
PREDSJEDNICA
Marija Maja Ćatović

Posjeta predstavnika kineskog grada Ksian

Posjeta predstavnika kineskog grada Ksian

10.7.14.

Predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović dana je primila goste kineskog grada Ksian, sa kojim grad Kotor njeguje pobratimske odnose. Predstavnici Ksiana su u više navrata boravili u Kotoru, prilikom čega je ostvarena saradnja na kulturnom polju. Dječji ansambl ovog grada - koga čine devetoro djece i šest odraslih, borave u Kotoru od 7.do 11. jula, i ovom prilikom nastupili su na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Muzička grupa je izvela tradicionalni kinseki ples u utorak 8. jula i nastupiće ponovo večeras na zatvaranju festivala. Cilj posjete je upravo da putem umjetničkog izraza prenesu dio svoje kulture i tradicije na naše prostore.

Sedamnaesta internacionalna smotra mode Kotor 2014

Sedamnaesta internacionalna smotra mode Kotor 2014

10.7.14.

Sedamnaesta internacionalna smotra mode u Kotoru biće održana na 18. i 19. jula ispred katedrale Svetog Tripuna u Starom gradu, saopšteno je na jučerašnjoj pres konferenciji u Podgorici. Organizator manifestacije je modna agencija " Fabrika" i Opština Kotor, a smotru su podržali Ministarstvo turizma i nacionalna Turistička organizacija. Prve večeri kolekciju će predstaviti poznati italijanski brend "Genny", koji će predvoditi glavna kreatorka Sara Kavaci, uz pratnju vlasnika "Swinger Group" modne kuće Matijas Fačinija. Domaći kreatori Marina Banović, Milena Đurđić, kao i nova zvijezda američke modne scene La Kvan Smit, predstaviće najnovije kolekcije druge večeri smotre. Direktorica modne agencije ,,Fabrika“ Vesna Mandić istakla je da joj je drago što se ova međunarodna manifestacije organizuje u kontinuitetu: "Smotra mode u Kotoru promoviše cijelu Crnu Goru i crnogorske kreatore koji to zaslužuju", rekla je Mandić. Ispred Opštine Kotor pres konferenciji je prisustvovala Aleksandra Milić, savjetnik u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Upravni odbor Foruma Jadransko- jonskih  gradova

Upravni odbor Foruma Jadransko- jonskih gradova

7.7.14.

U San Benedetu - Italija, održan je Upravni odbor Foruma Jadransko jonskih gradova 4. i 5. jula. Forum ima za cilj promovisanje savremenih oblika decentralizacije, saradnje i partnerstva između lokalnih vlasti zemalja partnera.
Upravni odbor je raspravljao o nekoliko važnih pitanja, koje se tiču Jadransko- jonske makroregije, a to su: infrastrukturni projekti, turizam, kultura i okolina. Pored gradonačelnika grada San Benedeta, g-dina Đovanija Gasparija, prisutni su bili i predstavnici hrvatskih gradova Splita i Zadra, crnogorskih opština Kotor i Budva, kao i predstavnici Ankone, Brindizija i Peskare. Ispred Opštine Kotor skupu su prisustvovali Đorđije Vukčević, glavni administrator i Lena Pasinović, savjetnik za međunarodnu saradnju i protokol.
Jadransko-jonska makroregija predstavlja inovativnu strukturu međuregionalne i trasnacionalne saradnje, a sve to u cilju jačanja demokratskih procesa i brže integracije balkanskih zemalja u EU.

Nacrt odluke o naknadi za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara

Nacrt odluke o naknadi za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara

2.7.14.

Obavještavaju se zainteresovani da je SO Kotor na sjednici odražanoj 28.05.2014 g. utvrdila Nacrt Odluke o naknadi za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara, koji je Zaključkom Skupštine Opštine Kotor br.11-7340 od 28.05.2014 godine stavljen na javnu raspravu u trajanju od 30 dana, a Skupština Opštine Kotor je na sjednici održanoj 30.06.2014 godine donijela Zaključak kojim se javna rasprava produžava na 90 dana.
Javna rasprava po navedenoj Odluci otvorena je 29.05.2014 g. i trajaće do zaključno sa 26.08.2014 g.
Primjedbe, predloge i sugestije mogu se dostaviti puteme e-maila Sekretarijatu za lokalne prihode, budžet i finansije: prihodi@opstinakotor.com, Sekretarijatu za zaštitu prirodne i kulturne baštine: bastina@opstinakotor.com ili pisanim putem preko Građanskog biroa.

Prilog: Zaključak Skupštine Opštine Kotor br. 11-7340, Odluka o naknadi za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara

Distribucija poreskih rješenja za 2014 godinu na području Opštine Kotor

Distribucija poreskih rješenja za 2014 godinu na području Opštine Kotor

1.7.14.

Obavještavaju se poreski obveznici koji posjeduju nekretnine na području Opštine Kotor da je tokom ove nedjelje Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije započeo distribuciju poreskih rješenja. Poreska rješenja za 2014. godinu će biti distribuirana na terenu od strane Pošte Crne Gore. Građani takođe mogu preuzeti poresko rješenje u Sekretarijatu za lokalne prihode, budžet i finansije Opštine Kotor, III sprat, kancelarije br. 23 i 24, svakog radnog dana u terminu od 08:00 do 11:00 časova.

Kontakti                                                                                       
Telefon: 032/325-503 i 322-396                                           
E-mail: prihodi@opstinakotor.com