Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU GLAVNOG PROJEKTA ŽIČARE

POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU GLAVNOG PROJEKTA ŽIČARE

23.6.16.

Nakon uspješno završenog javnog tendera za izbor najboljeg idejnog rješenja vertikalnog transporta do tvrđave Sveti Ivan, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud i izvršni direktor firme Arti Future DSD Tivat Marko Gal svečano su danas u crkvi Svetog Pavla potpisali ugovor za izradu glavnog projekta žičare.

CRNOGORCI USPJEŠNI NA IGRAMA MLADIH U ANKONI

CRNOGORCI USPJEŠNI NA IGRAMA MLADIH U ANKONI

22.6.16.

Opština Kotor, ovogodišnji crnogorski grad lider, zajedno sa Opštinama Bar i Ulcinj i Prijestonicom Cetinje učestvovala je na drugim Igrama mladih u Jadransko jonskom makroregionu u Ankoni.

Na Igrama mladih u Ankoni koje su održane od 15. do 18. juna predstavnici Crne Gore ostvarili su zapažene rezultate u veoma jakoj konkurenciji osam zemalja. Crnogorski košarkaši osvojili su zlatnu medalju, naš teniser je osvojio zlatnu i srebrnu medalju, atletičarka u bacanju kugle zlato, košakašice i rukometaši bronzanu medalju. Atletičari su u generalnom plasmanu zauzeli drugo mjesto, dok su odbojkašice bile četvrte na turniru, a fudbaleri peti.

Drugi nastavak 41. Skupstine Opstine

Drugi nastavak 41. Skupstine Opstine

21.6.16.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se nastavak XLI sjednice Skupštine Opštine Kotor  održati 24. 06. 2016. godine (petak) sa početkom u  09,00 sati, u sali za sjednice Skupštine, Palata Bizanti, Stari grad.

S poštovanjem,

  

Predsjednik,

Nikola Bukilica, s. r.

PRIJEM KOTORSKIH LUČONOŠA

PRIJEM KOTORSKIH LUČONOŠA

20.6.16.

Predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević, primio je danas učenike osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na teritoriji kotorske opštine. Najboljim učenicima uručio diplome i poklone, i istakao kako je uvjeren da su upravo oni budućnost našeg grada. Ovom prilikom predsjednik je istakao zadovoljstvo generacijom ovogodišnjih lučonoša zbog njihove brojnosti. Svim učenicima je poručio da su oni ponos svojih porodica, a potom i našeg grada.


Nastavak 41. sjednice SO Kotor

Nastavak 41. sjednice SO Kotor

20.6.16.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se nastavak XLI sjednice Skupštine Opštine Kotor održati 21.06.2016. godine (utorak) sa početkom u 09,00 sati, u sali za sjednice Skupštine, Palata Bizanti, Stari grad.

S poštovanjem,

Predsjednik, 
Nikola Bukilica, s. r. 

Mladi vaterpolisti Kotora putuju u Santa Barbaru

Mladi vaterpolisti Kotora putuju u Santa Barbaru

17.6.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je danas mladu vaterpolo ekipu grada Kotora, koja će uzvratiti posjetu vaterpolistima pobratimljenog grada Santa Barbara-SAD u periodu od 20. do 27. juna 2016. godine.

Bend "Wilco" na ovogodišnjem "SeaRock" festivalu u Kotoru

Bend "Wilco" na ovogodišnjem "SeaRock" festivalu u Kotoru

17.6.16.

Danas je u Crkvi sv. Pavla u Kotoru održana konferencija za medije povodom ovofodišnjeg SeaRock festivala, na kojem će nastupiti poznati američki bend "Wilco".

Prvi sastanak ADRIATIC+projekta

Prvi sastanak ADRIATIC+projekta

16.6.16.

Predstavnici Opštine Kotor prisustvovali su danas prvom sastanku IPA projekta Adriatic+ organizovanog od strane Instituta za biologiju mora u hotelu Cattaro.

U ime opštine Kotor prisutnima su se obratili Nenad Vukadinović, sekretar Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine i Jelena Stjepčević, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju. Sastanku je takođe prisustvovala Tijana Vukasović, savjetnica za međunarodnu saradnju u Opštini Kotor.

GVOZDENOVIĆ NAJAVIO BOLJU SEZONU OD REKORDNE 2015.

GVOZDENOVIĆ NAJAVIO BOLJU SEZONU OD REKORDNE 2015.

14.6.16.

Ministar održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Branimir Gvozdenović pozvao je turiste iz cijelog svijeta da posjete Kotor i ove sezone, za koju je najavio da bi trebalo da prevaziđe rekordnu 2015. Gvozdenović je danas posjetio opštinu Kotor. On je sa predstavnicima lokalne uprave, na čelu sa predsjednikom opštine Aleksandrom Stjepčevićem, razgovarao o saradnji u oblastima iz nadležnosti Ministarstva, projektima koji se realizuju ili su planirani, analizi pripreme i odvijanja ljetnje turističke sezone, planskoj dokumentaciji.

Na novinarsko pitanje koje se odnosilo na reflektovanje aktuelne bezbjednosne situacije na turističku posjetu, ministar je kazao da je za svaki grad ključno da ona bude na visokom nivou.  "Informisani smo da je ambijent u gradu dobar, da sve to dobro funkcioniše i da je ovo dobra prilika da pozovemo sve turiste iz čitavog svijeta da posjete Kotor. Grad koji je pod UNESCO-vom zaštitom, koji je jako dobro pozicioniran na svim međunarodnim medijima, a po Lonely Planet-u bio proglašen i za grad koji prvi treba posjetiti. Prethodno su to bili London, San Francisko, Rim... Ovo je poseban grad sa posebnim kvalitetom, a ove druge stvari biće riješene", kazao je Gvozdenović.

USAGLAŠENO REAGOVANJE KRIZNOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

USAGLAŠENO REAGOVANJE KRIZNOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

13.6.16.

Krizni štab za vanredne situacije, predvođen predsjednikom Opštine Kotor dr Aleksandrom Stjepčevićem I komandirom Službe zaštite Maksimom Mandićem je juče bio na terenu, i već dva dana u punom sastavu danonoćno zasijeda kako bi se sanirala šteta nastala usljed vremenskih nepogoda.