Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor
Ministar vanjskih poslova Republike Poljske u posjeti  Kotoru

Ministar vanjskih poslova Republike Poljske u posjeti Kotoru

26.5.16.

Nj.E. gospodin Vitold Vaščikovski, ministar vanjskih poslova Republike Poljske je  tokom zvanične posjete Crnoj Gori danas boravio u Kotoru.

U KOTORU PROSLAVLJENA DECENIJA OBNOVE CRNOGORSKE NEZAVISNOSTI

U KOTORU PROSLAVLJENA DECENIJA OBNOVE CRNOGORSKE NEZAVISNOSTI

22.5.16.

Bokeljska mornarica je juče na Dan nezavisnosti Crne Gore pred katedralom Svetog Tripuna dočekala i pozdravila diplomate i druge strane goste Kotora. Ovom prilikom u Kotoru je bilo 40 ambasadora i 8 visokih predstavnika. Odigrano je tradicionalno kolo Bokeljske mornarice, a dobrodošllicu diplomatama poželio je gradonačelnik Aleksandar Stjepčević. On je istakao da mu je čast što će gosti imati priliku da dočekaju Bokeljsku mornaricu, organizaciju od preko 1.200 godina tradicije. Počasni vod Bokeljske mornarice pozdravila je ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Hafsu Al Ulamu.

Čestitka predsjednika Opštine dr Aleksandra Stjepčevića povodom Dana nezavisnosti Crne  Gore

Čestitka predsjednika Opštine dr Aleksandra Stjepčevića povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

20.5.16.

Poštovani sugrađani,

U ime Opštine Kotor i svoje lično, najsrdačnije vam čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore!

Najveći praznik naše države proslavljamo ove godine u svijetlu dva značajna jubileja: desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti i hiljadu godina državnosti.

Protekla je decenija od kada smo, voljom građana, obnovili nezavisnost Crne Gore, jedne od najstarijih evropskih država. Taj period u potpunosti je odredio našu  posvećenost procesima jačanja demokratskih kapaciteta i institucija, unapređenju međunarodnih odnosa i učvrstio nastojanje da nastavimo sa zalaganjem da usvajamo evropske standarde, na putu za članstvo u Evropskoj uniji.

Dragi sugrađani, sa željom da nam vječno traje naša Crna Gora, srećan vam Dan nezavisnosti!

 PREDSJEDNIK

Dr  Aleksandar  Stjepčević

Čestitka Predsjednika Skupštine Opštine građanima Kotora povodom 21. maja  - 10 godina nezavisnosti Crne Gore

Čestitka Predsjednika Skupštine Opštine građanima Kotora povodom 21. maja - 10 godina nezavisnosti Crne Gore

20.5.16.

U ime Skupštine Opštine Kotor i  lično, svim građanima Opštine upućujem najiskrenije čestitke povodom 21. maja  Dana nezavisnosti Crne Gore.

Na Referendumu 2006. godine Crna Gora je voljom građana obnovila svoju nezavisnost. U međuvremenu, do danas, a i u nastavku, trudimo se da  naša Država ostvaruje napretke u integracionim procesima, da poboljšamo kvallitet života svih naših građana, da omogućimo mladim ljudima školovanje, poboljšamo zdravstvenu zaštitu, sveukupno da podižemo sisteme kvaliteta.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, uvjeren sam da će Kotor svojim tradicionalnim vrijednostima, kulturnim bogatstvom i budućim razvojem značajno doprinijeti  prosperitetu, ne samo Grada i regije Boke Kotorske,  nego i cjelokupne  Crne Gore.

Sa tim uvjerenjem i željom da prijatno provedete praznične dane, još jednom Vam srdačno čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti.

S poštovanjem,

Predsjednik,

Nikola Bukilica, s. r. 

Predsjednik Opštine Kotor dr Stjepčević primio ambasadora Argentine  Rikarda Fernandeza

Predsjednik Opštine Kotor dr Stjepčević primio ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza

20.5.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević  primio je danas, sa saradnicima, nerezidentnog ambasador Republike Argentine za Srbiju i Crnu Goru NJ.E. g- dina Rikarda Fernandeza.

Proslava desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti u Kotoru

Proslava desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti u Kotoru

19.5.16.

Kotor je oduvijek bio grad prepoznat po kvalitetu kulturno-umjetničkih manifestacija koje organizuje. Pored tradicionalnih ljetnjih manifestacija, kao uvertira za dobru sezonu, u Kotoru će biti organizovana i proslava povodom desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti.

"Sasvim je izvjesno da će u mnogo gradova programi istim povodom biti organizovani, i smatram da je to potrebno uraditi, s obzirom na važnost datuma koji nadolazi. Međutim, kotorska publika je zaista posebna i zahtjevna. Publika posebnog senzibiliteta kojoj na pravi način treba ugoditi, i siguran sam da ćemo to ove godine i uraditi", kazao je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.

Ambasadorka SR Njemačke u Crnoj Gori

Ambasadorka SR Njemačke u Crnoj Gori

19.5.16.

Predsjednik Opštine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević primio je danas Njenu Ekselenciju ambasadorku SR Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker.

Odgovornost, tehnologije i otvorenost institucija u Jugoistočnoj  Evropi

Odgovornost, tehnologije i otvorenost institucija u Jugoistočnoj Evropi

18.5.16.

Danas je u Opštini Kotor održan konsultativni sastanak sa predstavnicima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) u Crnoj Gori. Tema sastanka je učešće Opštine Kotor u projektu pod nazivom  “Odgovornost, tehnologije i otvorenost institucija u Jugoistočnoj Evropi”, koji će  sprovoditi CDT u naredne četiri godine, kroz regionalnu inicijativu a uz finansijsku podršku Evropske komisije.

 Opština Kotor je iskazala spremnost da  učestvuje u realizaciji projekta i time doprinese većoj transparentnosti lokalnih samouprava, povećanju standarda dobrog upravljanja državnih institucija, kao i boljoj informisanosti javnosti i poboljšanju dijaloga između organizacija civilnog društva i medija sa državnim institucijama.

SAOPŠTENJE - Projekat Bluewin

SAOPŠTENJE - Projekat Bluewin

18.5.16.

Projekat Bluewin finansiran je iz Programa Evropa za građane, a nositelj projekta je Grad Zadar. Projektni partneri suGrad Dubrovnik, Inverness, Škotska, Grad Gorizia, Italija, Grad Nova Gorica, Slovenija i Grad Kotor, Crna Gora.

Projekat se temelji na zajedničkoj potrebi svih učesnika za podizanjem svijesti i znanja o očuvanju mora i vodenih bogatstava, upravljanju vodenim eko-sistemima i pravilnim korišćenjem vodenih bogatstava,  uključivanjem civilnog sektora i volontera u ekološke akcije kojima se sprječava daljnja onečišćenja plaža i mora, a sve u skladu sa politikama tzv. „plavog rasta“.

OPŠTINA KOTOR NA PRVOM FORUMU EVROPSKE STRATEGIJE ZA JADRANSKO JONSKI REGION

OPŠTINA KOTOR NA PRVOM FORUMU EVROPSKE STRATEGIJE ZA JADRANSKO JONSKI REGION

13.5.16.

Predstavnici Opštine Kotor učestvuju na prvom Forumu Evropske strategije za Jadransko –jonski region (EUSAIR) koji se održava 12. i 13. Maja u Dubrovniku u organizaciji Evropske komisije i Vlade Republike Hrvatske.
Na poziv vodećih partnera IPA projekata jadranskog programa prekogranične saradnje koje Opština Kotor uspješno realizuje, prvom EUSAIR Forumu prisustvuju Sekretar za zaštitu prirodne i kulturne baštine Nenad Vukadinović, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević i savjetnica za međunarodnu saradnju Lena Pasinović.
U uvodnom dijelu prisutnima su se obratili Željko Raguz - zamjenik gradonačelnika grada Dubrovnika, Nikola Dobroslavić - Dubrovačko-neretvanski župan i predsjednik Jadransko-jonske euroregije, Korina Krecu - evropska komesarka za regionalnu politiku, Miro Kovač - ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske kao i Željko Reiner predsjednik Hrvatskog Sabora.