Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OBJAVLJEN DRUGI CILJANI POZIV ZA PROJEKTNE PREDLOGE PREKOGRANIČNE SARADNJE CRNE GORE, ALBANIJE I ITALIJE

17.04.2019.
OBJAVLJEN DRUGI CILJANI POZIV ZA PROJEKTNE PREDLOGE PREKOGRANIČNE SARADNJE CRNE GORE, ALBANIJE I ITALIJE

Drugi ciljani poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg - IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014-2020, za koji je opredijeljeno više od 13 miliona eura (uključujući 15% nacionalnog kofinansiranja), biće otvoren do 2. juna 2019. godine.

Maksimalni iznos budžeta za standardne projekte je 850.000 eura, izuzev za projekte u okviru Prioritetne ose 4 - Unaprjeđenje dostupnosti prekograničnih oblasti, promovisanje održivih usluga i instrumenata i unaprjeđenje javne infrastrukture, gdje je moguće kandidovati projektne predloge do 1.200.000 eura.
Inovativni aspekt Poziva je mogućnost finansiranja projekata manjeg obima, u iznosu do 100.000 eura (Small scale projects), za koje će se koristiti pojednostavljene procedure u pogledu troškova (Simplified Cost Option), kao i paušalno budžetiranje.
Implementacija projekta je ograničena na maksimalni period od 18 mjeseci za standardne projekte i 12 mjeseci za projekte manjeg obima.
Svaki projektni predlog mora prepoznati i odgovoriti na konkretne zajedničke potrebe zemalja partnera u Programu, a posebna pažnja prilikom ocjenjivanja će biti usmjerena na uticaj projektnih aktivnosti na programsku teritoriju i održivost rezultata.
Predlozi projekata se dostavljaju isključivo elektronski, putem eMS sistema.

Aplikacioni paket je dostupan na linku https://www.italy-albania-montenegro.eu/programme/open-calls-%26-notices
Zainteresovani se za više informacija mogu obratiti nacionalnoj kontakt osobi u Kancelariji za evropske integracije, Dunji Nelević(dunja.nelevic@gsv.gov.me; 020/481-371), Zajedničkom sekretarijatu Programa (js@italy-Albania-Montenegro.eu) i posjetiti zvanične stranice programa www.italy-albania-montenegro