Dobrodošli na zvanični web portal Opštine Kotor

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM DOGRADNJE NOVIH UČIONICA U OŠ "NARODNI HEROJ SAVO ILIĆ" U DOBROTI

13.1.17.

Danas je u Opštini Kotor održana konferencija za medije povodom dogradnje pet učionica i adaptacije jedne prostorije u učionicu uz postojeći objekat OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" u Dobroti. Konferenciji su pored predsjednika Opštine Kotor dr Aleksandra Stjepčevića sa saradnicima prisustvovali i direktor OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" Nebojša Kuč i predstavnik firme "CIVIL ENGINNER" DOO iz Podgorice Aleksandar Laković.

"Zadovoljstvo mi je da mogu da saopštim da je počelo izvođenje radova na dogradnji pet učionica uz postojeći objekat OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" u Dobroti čija je vrijednost 200 000 eura. Izvođač radova je firma "CIVIL ENGINNER" DOO iz Podgorice, a rok za završetak radova je 90 dana" saopštio je u uvodnom izlaganju predsjednik Opštine Kotor.

"Početak realizacije ovog projekta došao je kao posljedica potpisanog sporazuma između Opštine Kotor i firme "Terna Crna Gora" sa ciljem razvoja i potpore lokalnoj zajednici. Izgradnjom dodatnih pet učionica podićiće se kvalitet života i rada najmlađoj populaciji, našoj djeci, što će usloviti podizanje standarda i kvalitet obrazovanja na još veći nivo. Podizanje kvaliteta života i edukacije naše djece doprinijeće njihovom kvalitetnijem razvoju i omogućiti sigurno djetinjstvo. Živimo u modernom dobu u koje je jedan od uslova za razvoj svakog djeteta kvalitetno osnovno obrazovanje, čime se pruža šansa našoj djeci da tako stečeno obrazovanje kasnije nadograđuju. Pored navedenog olakšaće se rad nastavnom kadru, čime će i kvalitet prenešenog znanja biti veći. Raduje činjenica da je period izvođenja radova kratak, te da će učenici moći da u punom kapacitetu učionice koriste u školskoj 2017/2018. godini. Siguran sam da će u njima stasavati nove generacije mladih, obrazovanih i uspiješnih ljudi koji će svoja znanja upotrijebiti za razvoj naše zajednice. Opština Kotor posebnu zahvalnost duguje firmi "Terna Crna Gora" koja je imala viziju i želju da poboljša kvalitet života zajednice i time je pokazala da je prepoznatljiva društveno odgovorna kompanija i potvrdila međunarodni rejting koji ima u svojoj primarnoj djelatnosti, prenosu energije. Opština Kotor će i u budućem periodu nastaviti da bude pouzdan partner renomiranim investitorima, a siguran sam da će ovaj primjer uticati i na druge investirore da zajedničkim snagama doprinesemo poboljšanju kvaliteta života građana u Opštini Kotor" zaključio je u svom izlaganju predsjednik Opštine Kotor.
Direktor OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" zahvalio se Opštini Kotor i fimi "Terna Crna Gora" i istakao da će proširenje kapaciteta škole doprinijeti rješavanju dugogodišnjeg problema sa kojim su se suočavali, te će škola radati samo u jednoj jutarnjoj smjeni. Ovo će, kako je saopštio, olakšati prvenstveno svakodnevni život djece koja će sada nesmetano moći da se bave vannastavnim aktivnostima, ali i roditelja i nastavnog kadra škole.
U ime izvođača radova firme "CIVILE ENGINNER" prisutnima se obratio Aleksandar Laković, koji je iskazao zadovoljstvo što su dio ovako značajnog projekta za razvoj lokalne zajednice i naglasio da će djeca dobiti novi moderan dio škole, koji će imati sve potrebne infrastrukturne uslove za nesmetan rad i boravak učenika.

FOTO, Radio Kotor